shaklee

shaklee
hidup sihat bersama shaklee

Isnin, 22 September 2014

SET KESUBURAN SHAKLEE..

Assalamualaikum dan selamat ptg..
eh rasa mcm banyak hari da xupdate blog..bz sket minggu lepas..bz ape?bio la rahsia..hehehe

ptg nie rase mcm semangat berkobar2 nak share ttg SET SUBUR SHAKLEE..
bukan apa yaya nak sangat tolong mommy2 yg kat luar sana yang da lama berkawen tp belum dikurniakan baby..
setiap yg berkawen mesti impikan baby sendirikan?da banyak ikhtiar tp belum ketemu hasilnya lagi..apa kata kalau mommy2 cuba SET SUBUR dr SHAKLEE..mudah-mudahan rezeki berpihak pada mommy..selain berikhtiar jgn putus2 minta dengan DIA moga rezeki kita untuk dapat baby dimakbulkan..
INSYAALLAH..AMINNNN

JOM kite tgk ape yg best ttg SET SUBUR nie...




SET UTK SUAMI & SET UTK ISTERI

SUAMI = ( VITA E + ZINC)

ISTERI = ( GLA + ALFAFA )









JOM KITA TGK TESTIMONI YG SUDAH BERJAYA HAMIL DENGAN PENGGUNAAN KONSISTEN SET SUBUR SHAKLEE










GLA juga bertindak mengecutkan cyst @ fibroid

Haaaaaaaaa bestkan set subur nie..

selamat mencuba mommy2 kat luar sana..

PIC IHSAN ABANG GOOGLE TERCHENTA..KIKIKIKI

BERMINAT ATAU SEBARANG PERTANYAAN BOLEH SMS ATAU WHATSAPP

013-9351414
YAYA LIYANA

Selasa, 16 September 2014

VIVIX SHAKLEE

Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 
Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.












Tersenarai di atas adalah kebaikan, khasiat dan manfaat Vivix. Vivix cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA. 
Penjelasannya; 
   

Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.


10 KEBAIKAN VIVIX!
1) Menggalak penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
2) Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
3) Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
4) Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
5) Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
6) Mengurangkan insiden bg penyakit nyanyuk
7) Membantu dlm proses penurunan berat badan
8) Menyokong kesihatan mata
9) Meningkatkan kesihatan imum badan
10) Menggalakan kesihatan keseluruhan


Vivix telah terbukti menyelesaikan masalah penyakit2 serius, antaranya :
• Diabetes
• Kolestrol tinggi
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Tekanan Darah Tinggi
• Alzheimer atau nyanyuk
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang
• Gout
• Letih
• Metabolisme badan RENDAH (antara sebab sukar turun berat badan)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut)
• Kanser dan tumor
• Katarak dan masalah mata
• Masalah saraf
• Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh

Di Shaklee, satu produk yang berjaya mencetuskan revolusi terbaru iaitu anti penuaan selular VIVIX adalah jawapan untuk masalah-masalah di atas.

Di kala usia meningkat ini, pengambilan pelbagai jenis ubat atau vitamin menjadi sangat sukar.TETAPI, anda hanya perlukan 1 SUDU TEH VIVIX sahaja sehari. Mudah sahaja kan.



Kandungan VIVIX adalah 10 kali ganda lebih kuat daripada resveratrol dalam memperlahankan pembentukan Protein AGE.

TESTIMONI VIVIX



 PIC IHSAN ABANG GOOGLE TERCHENTA..KIKIKIKI

BERMINAT ATAU SEBARANG PERTANYAAN BOLEH SMS ATAU WHATSAPP

013-9351414
YAYA LIYANA

Isnin, 15 September 2014

Kebaikan Vitamin C Sustained Release 500mg dari Shaklee

Apa perbezaan Vitamin C Shaklee dengan keluaran produk lain.....

1. Setiap tablet vitamin c mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya...

2. Ujian Klinikal membuktikan Vitamin C di dalam 2 tablet Vitamin Shaklee ( didalam jurang masa 5 jam) mampu kekal di dalam plasma darah kita selama 24 jam.





manfaat VITAMIN C Shaklee

Membentuk Kolagen
- Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.
Memperbaiki Simptom Pendarahan
-Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
✿Peningkatan Sistem Imun 
- Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
Memerangi kanser 
- Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh
dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.
✿Mencantikkan Kulit 
- Pengambilan Vitamin C hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
Memperbaiki Insomnia 
- Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
✿Mengekalkan kolestrol sihat 
- ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.



PIC IHSAN ABANG GOOGLE TERCHENTA..KIKIKIKI

BERMINAT ATAU SEBARANG PERTANYAAN BOLEH SMS ATAU WHATSAPP

013-9351414
YAYA LIYANA

Ahad, 14 September 2014

MEALSHAKE BESTTTTTT

KENAPA MEALSHAKE BESTTTTTT?

Apa yang BEST SANGAT pasal mealshake shaklee? banyakkkkkkkkk sebenarnya khasiat mealshake shaklee untuk anak-anak. Al maklumlah, anak-anak zaman sekarang ni kebanyakkannya duduk kat nursery dan dah masuk taska dari kecil lagi. Jadi diorang ni mudah sangat terdedah dengan jangkitan penyakit yang berulang-ulang kali kena balik seperti batuk dan selesema. Memang top 3 penyakit berjangkit di kalangan kanak-kanak.yg best lg sbb mealshake nie sesuai juga untuk golongan dewasa..

jom sy tunjukkan sape lg yg sesuai amalkan mealshake nie..


haaaaaaa betul x sy gtau..semua peringkat umur boleh amalkan mealshake nie...


6 fakta tentang Mealshake:


1. Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.



15 KEBAIKAN MEALSHAKE UNTUK ANAK-ANAK, MEALSHAKE SHAKLEE, TINGKATKAN SELERA MAKAN ANAK, TINGKATKAN BERAT BADAN ANAK, KURANGKAN KEKERAPAN ASTHMA, SHAKLEE, MEALSHAKE, HARGA MEALSHAKE SHAKLEE, ATURAN MAKAN MEALSHAKE UNTUK KANAK-KANAK, SARAPAN BERKHASIAT UNTUK ANAK, BANTU TURUNKAN MASALAH OBESITI ANAK, BANTU  TINGKATKAN SISTEM IMUN ANAK

15 Kebaikan mealshake untuk kanak-kanak yang ibu patut tahu adalah:

  1. Kurangkan Ekzema
  2. Untuk Tumbesaran
  3. Untuk Perkembangan Minda
  4. Untuk Tingkatkan Selera Makan anak
  5. Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu
  6. Untuk Anak kekal aktif
  7. Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
  8. Meningkatkan berat badan anak
  9. Membantu anak fokus
  10. Membantu kurangkan kekerapan asthma
  11. Mengatasi masalah sembelit pada anak
  12. Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1
  13. Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti
  14. Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi
  15. Supplement yang sangat mudah disediakan, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu

testimoni mealshake


PIC IHSAN ABANG GOOGLE TERCHENTA..KIKIKIKI

BERMINAT ATAU SEBARANG PERTANYAAN BOLEH SMS ATAU WHATSAPP

013-9351414
YAYA LIYANA

Sabtu, 13 September 2014

B COMPLEX..TERBAIKKKK

Assalamualaikum..
waaaaa 2 ari xhupdate blog..al-maklum la kat kelantan cuti jumaat sabtu,so kalo da cuti mmg xsesenang mcm ari keje la..boboiboy sy tu mana bleh berenggang kalo nmpak sy ada..mmg bertempek la keje dye..hehehe
lgpon line kat umah xberape nk helok sgt..kalo lawan dgn siput beby,tinggal 8 tiang dgn siput beby tu..nmpak x sejauh mana line kat umah sy?HAHAHA

oke2 sekarang serius lak..nk kongsi dgn pembaca blog ni..sama da follower or silent reader..ade ke silent reader?kikikiki..nk kongsi tentang B-COMPLEX..


jom2...



Supplemen boleh kurangkan stres sebab dengan peningkatan kualiti nutrisi pemakanan secara tidak langsung menaikkan tahap kecergasan, kestabilan emosi dan kualiti tidur.  B Complex Shaklee juga mengurangkan stres dan risiko penyakit-penyakit kronik.


Bagaimana B Complex Shaklee mengurangkan stres

B Complex Shaklee mengandungi 8 Vitamin B iaitu Vitamin B1,  Vitamin B2,  Vitamin B3,  Vitamin B5,  Vitamin B6,  Vitamin B12; asid folik dan 100% Biotin.
§      Vitamin B1~ mengurangkan kelesuan, keresahan, mempertingkatkan kecerdasan mental, melancarkan peredaran darah, meningkatkan stamina badan,  menyihatkan sistem pencernaan dan memperbaiki metabolisma

§        Vitamin B2~ mengurangkan keletihan mata, katarak, jangkitan lidah, membantu mengaktifkan vitamin B6 dan asid folik.

§        Vitamin B3~ mengurangkan pengaliran kolestrol di dalam darah, memperbaiki kesihatan kulit, rambut, sistem pencernaan dan mengelakkan depresi. 

§        Vitamin B5~
mengurangkan stress fizikal dan mental,  membantu mengurangkan penuaan pramatang

§        Vitamin B6~ penting dalam proses asid amino, mengawal serotonin di dalam otak (ketidakseimbangan menyebabkan depresi), mengurangkan senggugut, menenangkan emosi,  mengurangkan kekejangan otot dan sebagainya

§        Vitamin B12~ meningkatkan selera makan, memperbaiki tindak balas saraf, mengelakkan anemia, keletihan, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus dan keupayaan seksual

§        Biotin~ membantu B Complex menjadi lebih efektif, mengurangkan rabun, rambut beruban, eczema dan keradangan kulit

§        Asid Folik~ kesihatan fetus, kurang risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, stres, ulser mulut dan sebagainya









Keistimewaan Vitamin B Complex Shaklee


B Complex Shaklee mengandungi 8 Vitamin B iaitu B1,  B2, B3, B5, B6, B12, Asid Folik yang semulajadi dan 100% Biotin.



Asid folik yang digunakan adalah semulajadi dan dicipta oleh saintis Shaklee yang pertama seumpamanya di dunia. Ianya dihasilkan dengan kadar kebolehserapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti.

Asid folik semulajadi biasa tidak mudah diserap oleh tubuh kita dan 99% asid folik di pasaran terkini bersifat sintetik, dan bukannya semulajadi seperti yang ada di dalam Vitamin B Complex Shaklee. 

Vitamin B adalah vitamin larut-air; oleh sebab itu, sebarang lebihan akan terus disingkirkan melalui sistem pencernaan (sebab itu air kencing kita akan berwarna kekuningan sekiranya mengambil vitamin B). Jika tidak berwarna kekuningan itu bermakna anda mengalami kekurangan Vitamin B.

Tetapi, harus diingat bahawa pengambilan berlebihan pun tidak bagus sebab ia akan memberi bebanan lebih kepada buah pinggang kita. Itu sebabnya Shaklee memastikan produk-produk mereka adalah seimbang dengan melakukan 83,000 ujian kualiti (QC test) setahun.




PIC IHSAN ABANG GOOGLE TERCHENTA..KIKIKIKI

BERMINAT ATAU SEBARANG PERTANYAAN BOLEH SMS ATAU WHATSAPP

013-9351414
YAYA LIYANA


Khamis, 11 September 2014

SET KURUS SHAKLEE

Assalamualaikum dan selamat petang..
ptg nie rase baik hati plak nk share set kurus slim melim shaklee kat silent reader blog yaya nie..hehehe
Semua orang nak bentuk badan yang kurus secara sihat. Ini adalah sebab bukan saja senang nak cari baju, malah senang nak beraktiviti, nampak lebih berkeyakinan dan paling penting kuruskan badan secara sihat dapat memelihara kesihatan  

Set Kurus Shaklee ini dihasilkan daripada vitamin semulajadi. Ibu-ibu menyusu juga boleh mengambil set kurus Shaklee ini. Produk Shaklee tidak memberi kesan buruk kepada bayi.

Set ni terdiri daripada tiga komponen iaitu bakarbuang dan bina.


1) BAKAR LEMAK : Lecithin / Omega Guard


2) BUANG LEMAK (DETOX) : Herb-lax / Alfalfa


3) BINA OTOT: ESP (Energizing Soy Protein) / Cinch



BAKAR DAN BUANG :

Lecithin/Omega Guard + Herblax /
Lecithin atau Omega memecahkan lemak yang berlebihan di dalam badan. Herblax atau Alfalfa pula berfungsi sebagai medium pengangkutan untuk membawa keluar daripada badan.
Oleh itu, konsep Bakar dan Buang Shaklee ini secara umum memang berkesan untuk menurunkan berat badan.


Kenapa Detox itu penting?
Detox adalah untuk menyingkirkan toksin berlebihan yang terkumpul dalam badan. Tanpa mengeluarkan toksin yang terlampau banyak di dalam badan, badan sukar menyerap nutrient dari makanan seharian dan supplemen.

** Diet yang berjaya bukan bermakna “SAYA TURUN BERAT 20KG DALAM SEBULAN !”..
** Itu sebenarnya diet paling tak berjaya, because the weight lost will rebound!

BINA :

Kenapa Protein penting?
----------------------------
Protein penting untuk pelihara otot dalam badan.
Perasan atau tidak, ada orang yang berat badannya turun tetapi badan dia masih flabby (menggeleber)? Berat yang turun tu bukan kerana kurang lemak tapi dia kehilangan otot.
Otot penting untuk tingkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak.

** Untuk Ibu menyusu, disarankan mengambil ESP (Energizing Soy Protein) dan bukan Cinch Shake sebab kalori cinch sangat rendah dan dikhuatiri mungkin akan membantutkan pertumbuhan bayi.


SET BAJET 


Disini saya secara ringkas, memberi sedikit tips kuruskan badan dengan lebih cepat
1.       Minum 2-3Liters air setiap hari
2.       Kurangkan karbohidrat dalam pemakanan seharian
3.       Kurangkan makanan yang berminyak
4.       Melakukan senaman yang dapat membakar kalori banyak, seperti berlari
5.       Banyakkan makan buah dan sayuran

Dan, bezanya SHAKLEE berbanding produk pelangsing lain adalah  …

1.       Memberikan nutrien yang mencukupi.
2.       Melindungi otot.
3.       Indeks glisemik yang rendah.
4.       Penggunaan bahan2 asli bebas GMO.
5.       Mengandungi makro & mikro nutrien penting.
6.       Diuji secara klinikal.


PIC IHSAN ABANG GOOGLE TERCHENTA..KIKIKIKI

BERMINAT ATAU SEBARANG PERTANYAAN BOLEH SMS ATAU WHATSAPP

013-9351414
YAYA LIYANA









Rabu, 10 September 2014

KEHEBATAN ESP SHAKLEE..JOM TERJAH

Esp adalah makanan nutrisi. Ia adalah protein soya yang berkuliti tinggi yang diproses dengan suhu rendah bagi menjaga kualiti protin dalam kacang soya. 1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya. 

ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti susu, milo atau buah yang dikisar bersama. ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi. 

Selain dibancuh esp juga boleh dijadikan masker dengan membancuh 1 sudu ESP + 2 sudu yogurt. kacau dan tepek pada muka..sangat senang dan mudah kan?apa lagi jom la kita cuba..bukan setakat dalaman yg cantik,luaran pon cantik..seiring sejalan gittewwww..hehehe

jom kita terjah apa yang istimewa sangattttttt dengan ESP Shaklee nie..


Apa kandungan yang terdapat dalam ESP Shaklee? 




Siapa yang memerlukan ESP? 




Apa keistimewaan ESP Shaklee?



Mengapa mesti ESP Shaklee?



Antara kombinasi2 ESP yang ohsem 





PIC IHSAN ABANG GOOGLE TERCHENTA..KIKIKIKI

BERMINAT ATAU SEBARANG PERTANYAAN BOLEH SMS ATAU WHATSAPP

013-9351414
YAYA LIYANA